YES

Om te groeien
moet je kansen pakken

NIBC is de ondernemende bank voor ondernemingen die vooruit willen, de toekomst optimistisch bekijken en op beslissende momenten doorpakken. Die ondernemingen staan we bij vooral op de momenten die belangrijk zijn voor de gezondheid en groei van het bedrijf.

NIBC Mezzanine & Equity Partners: Maatwerk in risicodragend kapitaal

Soms sta je als organisatie voor een belangrijk beslismoment. Er doet zich een unieke kans voor die u wilt grijpen om te groeien. Dan is het goed om te weten dat er een bank met lef is, bereid om risico’s te nemen. Naast een lening verschaffen wij ook risicodragend kapitaal in de vorm van een mezzanine-lening of aandelenparticipatie.

Succesvolle bedrijven

"Met succesvolle bedrijven die voor een groei-investering staan, een management buy-out overwegen of een overname welke de ontwikkeling van de onderneming kan boosten gaan wij graag in gesprek. Voor deze beslissende momenten bieden wij een flexibele, risicodragende oplossing van EUR 5 tot EUR 25 miljoen aan. Een mezzanine-lening (vaak in combinatie met een seniorlening) of een equity investering in de vorm van een minderheidsbelang tussen de 20% - 50% (vaak in combinatie met een aandeelhouderslening). Vanzelfsprekend maatwerk, elke onderneming is immers anders."

Ervaren managementteam

Wij werken bij voorkeur samen met ondernemingen met een Nederlands hoofdkantoor, een EBITDA groter dan 2 miljoen en een ervaren, financieel sterk managementteam.

Lange termijn

Omdat we ons richten op onze kernsectoren kunnen we ook met de nodige kennis en ervaring een actieve rol spelen in de ontwikkeling van de onderneming op langere termijn. Bijvoorbeeld door toevoeging van een bestuurslid of samenwerking met gespecialiseerde partners.

Maatwerk in risicodragend kapitaal. Dat is ook Think Yes.

Vernieuwende leasemogelijkheden voor equipment

Omdat onze klanten naast kapitaal ook equipment nodig hebben, zijn wij strategisch partner geworden achter BEEQUIP. Een jonge onderneming met een voortvarende Think Yes mentaliteit en een frisse kijk op equipment financiering.

BEEQUIP kijkt verder

Het team van BEEQUIP wil Nederlandse bedrijven helpen te groeien door vernieuwende leaseconcepten. BEEQUIP is van mening dat er voor de financiering van equipment altijd oplossingen te vinden zijn. Het team kijkt verder dan bedrijfcijfers als de winst- en verliesrekening en balans. Bij een beoordeling van een financieringsaanvraag is voor BEEQUIP het vertrekpunt de waarde en het waardeverloop van equipment.

Gespecialiseerd

BEEQUIP is gespecialiseerd in de logistiek, bouw en infra, en voorziet in equipment als kranen, vrachtwagens, grondverzet machines, containers, heftrucks, bouwmachines, generator sets enz.

Snel en duidelijk

De organisatie wordt gerund door een gemotiveerd, ondernemend team, met ruime ervaring op het gebied van equipment en leasing dat staat voor korte reactietijden en heldere afspraken. We zijn ervan overtuigd dat de diensten van BEEQUIP gekoppeld aan de daadkracht van NIBC voor onze klanten hun vruchten zullen afwerpen. NIBC en BEEQUIP, da’s ook Think Yes.

Unieke financiering zoals de Vastgoed Hypotheek

Speciaal voor grote en kleine beleggers die willen investeren in vastgoed biedt NIBC onder andere de Vastgoed Hypotheek. Met deze hypotheek kunt u als belegger in een aantal Nederlandse steden verhuurde of te verhuren woningen verwerven. Van uw eerste beleggingspand tot de (her)financiering van uw portfolio, van EUR 75.000 tot EUR 10.000.000.

Type woningen

Zowel voor reguliere woningen en appartementen, niet-woningen (winkelpanden bijvoorbeeld) als woningen bedoeld voor kamerverhuur kunt u in aanmerking komen voor de Vastgoed Hypotheek. De hoogte van de lening is 70% van de waarde van het onderpand (bij woningen en niet-woningen) en 60% bij woningen bedoeld voor kamerverhuur. De Vastgoed Hypotheek van NIBC, da’s ook Think Yes. Kijk voor meer informatie naar onze voorwaarden.